Αυτο το κορμί θέλουν σε έναν αντρα..

Έχεις σίγουρα ακουστά αυτά τα κλισέ πως η ομορφιά είναι υποκειμενική και σημασία έχει τι βλέπει και τι θέλει να δει ο καθένας.

Στην πραγματικότητα βέβαια, τα πράγματα είναι περισσότερο αντικειμενικά και οι επιστήμονες θεωρούν πως ακόμα και σε ζητήματα ομορφιάς υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που κάνουν εσένα περισσότερο ελκυστική σε σχέση με κάποιο άλλο θηλυκό.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα "Daily Mail", το σουξέ που έχει μια γυναίκα εξαρτάται κατά πολύ από το μέγεθος της περιφέρειας μέσης που διαθέτει σε συνδυασμό με τους γλουτούς της. Οι ίδιοι ερευνητές υποστηρίζουν πως βρήκαν την ιδανική αναλογία της τέλειας γυναικείας φιγούρας που μπορεί να ξετρελάνει κάθε αρσενικό.

Στο πείραμα που έγινε, μια ομάδα εθελοντών επιστρατεύτηκε και είχε στη διάθεσή της ποικιλία ψηφιακών εικόνων. Σε αυτές απεικονίζονταν γυναίκες με διαφορετικό σώμα (με έμφαση στο στήθος, τη μέση ενώ κυριαρχοι ήταν και οι γλουτοί αλλά και τα ψηλά πόδια). Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία ν’ αυξομειώσουν τα χαρακτηριστικά του σώματος κάθε γυναίκας με σκοπό να δημιουργήσουν την ιδανική για τους ίδιους.

Κατά τη διάρκεια αυτή, μια υπέρυθρη κάμερα κατέγραφε τα μάτια τους καθώς κοιτούσαν τις διαφορετικές εικόνες. Παρ’ όλο που οι περισσότεροι κοιτούσαν ενστικτωδώς το στήθος, εκείνα που έκριναν το παιχνίδι ήταν η μέση και οι γλουτοί.
Η αναλογία ανάμεσα στην περιφέρεια μέσης και τους γλουτούς που έφερε το νούμερο 0.70 είναι και η πιο ελκυστική. Δηλαδή, σύμφωνα με τ’ αρσενικά το πιο ελκυστικό γυναικείο σώμα είναι εκείνο στο οποίο η περιφέρεια μέσης είναι τόσα εκατοστά όσο το 70% της περιφέρειας των γλουτών.
Τα πιο χτυπητά παραδείγματα γυναικών που διαθέτουν τη απόλυτη σχέση είναι η Μέριλιν Μονρόε, η Τζέσικα Άλμπα, η Αλεσάντρα Αμπρόζιο, ακόμα και η καχεκτική Κέιτ Μος. Όπως επισημαίνει η εν λόγω έρευνα, η αναλογία αυτή χαρακτηρίζει την ελκυστικότητα της γυναικείας φιγούρας πέραν εθνικότητας ή κουλτούρας!
Όπως φαίνεται, οι άντρες στην Κίνα, τη Βρετανία, και τη Γερμανία συμφωνούν ακόμα και με εκείνους στην μακρινή Νέα Ζηλανδία.
Σύμφωνα μάλιστα με τον δρ Ντίξσον του Πανεπιστημίου Βικτόρια στο Γουέλιγκτον, η εν λόγω έρευνα δικαιώνεται και ιστορικά. Η καλή αναλογία μέσης- γλουτών στη γυναίκα σχετίζεται με την καλή υγεία και την γονιμότητα.
Είναι πιθανό αυτή η αναλογία του 0,7 να στέλνει βιολογικά ένα σημάδι στο αρσενικό πως η γυναίκα αυτή είναι πιο γόνιμη και πιο πιθανή σύντροφος για την απόκτηση υγειών παιδιών, άσχετα με το αν είναι γενικά παχουλή ή πολύ λεπτή. 
Μια άλλη γερμανική έρευνα του 2009 είχε αποδείξει πως αυτή η φιγούρα κλεψύδρας στις γυναίκες είναι περισσότερο ελκυστική για έναν άνδρα ακόμα και σε σχέση με ένα γυμνασμένο αθλητικό γυναικείο σώμα ή σχέση με ψηλές γυναίκες ή με εκείνες που διέθεταν πλούσιο ντεκολτέ.
Όσο για το αντρικό κορμί που επιθυμούμε εμείς περισσότερο ως γυναίκες, πες στον αγαπημένο σου να μη κοπιάζει άδικα στο γυμναστήριο για να φτιάξει μούσκουλα. Οι γυναίκες θέλουν τον άντρα λιγότερο μυώδη απ΄ όσο νομίζει!
Σε βιολογικό επίπεδο, όσο πιο μυώδης είναι ο άντρας τόσο δημιουργεί στη γυναίκα το ένστικτό του άγριου που δεν θα της φερθεί καλά ενώ εκείνη θέλει κάποιον ευγενικό και αγαπησιάρη σύντροφο.
Συμπέρασμα: τ’ αρσενικά ψάχνουν την ιδανική γυναίκα για να ζευγαρώσουν (και να κάνουν παιδιά) κι εμείς τα κορίτσια ψάχνουμε εναγωνίως κάποιον να μας αγαπήσει και όχι απλά να μας…κάνει έρωτα!
Πώς θα υπολογίζεις τη δική σου χρυσή αναλογία:
1. Πάρε μεζούρα και κομπιουτεράκι και στάσου όρθια με το στομαχάκι χαλαρό.
2. Βρες το πιο στενό σημείο της μέση σου και μέτρησέ το.
3. Κατόπιν βρες το πιο φαρδύ σημείο των γλουτών σου και μέτρησέ το κι αυτό.
4. Τέλος, διαίρεσε το νούμερο της μέσης με εκείνο των γλουτών και και ιδού η αναλογία σου!
Παράδειγμα: αν η μέση σου είναι 67 εκατοστά και η περιφέρεια σου 95 εκατοστά, υπολογίζεις 67:95 = 0,70 δηλαδή, θεωρητικά η ιδανική αναλογία. Πρακτικά μιλώντας, αν η δική σου αναλογία πλησιάζει πιο πολύ στον αριθμό 1, θα μπορούσες να αυξήσεις την γοητεία σου, αν χάσεις πόντους από τη μέση. Αντίθετα, αν η αναλογία σου πλησιάζει περισσότερο στον αριθμό 0.50, τότε ίσως κερδίσεις πολλά χάνοντας πόντους από την περιφέρεια. 
Από την Κατερίνα Πατούλια
error: