Γκόμενα-μυθομανής

 Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος γυναίκας, το οποίο ομολογώ ότι ανακάλυψα πρόσφατα. Δηλαδή για να ακριβολογώ δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε! Ήξερα ότι ένα ποσοστό αντρών πλάθει ιστορίες για να το παίξει αρσεντικό, είτε με γκόμενες είτε με τον στρατό. Και δεν ισχύουν ούτε τα μισά από αυτά. Δεν μπορούσα να φανταστώ όμως ότι θα βλέπαμε και τις γκόμενες να θέλουν να το παίξουν ιστορία.

Ένα βράδυ βγαίνω για ποτό με φίλο και άρχιζε να μου λέει για την πρώην του.
– "Ρε φίλε, πολύ μυθοπλάστης, δε μπορείς να φανταστείς" μου κάνει.
– (Τον ρωτάω): "Δηλαδή τι σου έλεγε;"
– "Μου έλεγε και καλά ότι είχε καρκίνο κι ότι έκανε αφαίρεση όταν πήγαινε Γυμνάσιο. Έπαιρνε λέει για καιρό φάρμακα, έκανε χημειοθεραπείες κτλ. Και παίζει λέει αργότερα να της έχει κάνει μετάσταση, αλλά μέχρι στιγμής είναι οκ".
– (Μένω μαλάκας). "Καλά κι εσύ πως έμαθες ότι ήτανε μούφα;" (Ε κι εκεί πέφτω από τα σύννεφα)
– "Αφού ρώτησα τον πατέρα της! Μαλακίες λέει, ποτέ δεν είχε κάτι. Αφού ούτε εξετάσεις μου είχε δείξει, ούτε τίποτα".

Εγώ σκαλώνω εν τω μεταξύ, λέω τι σκατά παίζει εδώ πέρα; Είναι όντως τόσο γκάου η γκόμενα; Δηλαδή τι θα κέρδιζε; Την λύπηση του άλλου; Ίσα-ίσα που θα κόλωνε να το προχωρήσει και σοβαρά μαζί της. Ήμαρτον πραγματικά. Μου λέει και 2-3 ακόμα παραδείγματα για να μου αποδείξει ότι το έπαιζε ιστορία (π.χ. έλεγε ότι είχε βγει με celebrities, που δεν ίσχυε κτλ) και τέλος πάντων το προσπερνάω, γιατί σκέφτομαι ότι απλά θα έτυχε αυτή η περίπτωση. Ε και την άλλη μέρα μου τυχαίνει κι εμένα το απίστευτο.

"Ενώ ήμουνα δικέ μου αραχτός στον κομπιούτορα" (που θα ΄λεγε κι ο Χάρρυ), χτυπάω ένα add σε μια γκόμενα στο Facebook. Φαινότανε απίστευτο, αλλά δεν έλεγε ούτε περιοχή, ούτε τίποτα. Με κάνει accept, πιάνουμε την κουβέντα κι αρχίζουμε να μιλάμε. Και κάπου εκεί αρχίζει με το καλημέρα και το παραμύθι. Ήτανε λέει φοιτήτρια στο Harvard κι ο πατέρας της αρχιτέκτονας. Ήταν προσωρινά Κρήτη για διακοπές και θα ξαναγυρνούσε και καλά για να πάρει το απολυτήριο.

Ο πατέρας της λέει είχε πολλά λεφτά, ιδιωτικό τζετ που του το παρείχε η δουλειά, ενώ η κοπέλια εκτός του ότι είχε βασικές γνώσεις στο να πιλοτάρει τζετ, είχε μεγαλώσει και σε διάφορες χώρες όπως Αμερική (Νέα Υόρκη), Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Γερμανία, Αγγλία, φτου και βγαίνω. Μετακόμιζε συχνά το κακόμοιρο λόγω της…δουλειάς του μπαμπά. Βέβαια το παραμύθι δεν σταμάτησε εκεί. Ανταλάξαμε τηλέφωνα κι αρχίσαμε να μιλάμε και στο κινητό. Παίζει να μιλήσαμε συνολικά πάνω από 10 ώρες μέσα σε ένα ΠΣΚ. Ε κι εκεί έπεσε η μούφα του αιώνα.

Σε κάποια φάση αρχίζει να μου λέει για την δουλειά της. Λέει: "Ήθελαν να με δολοφονήσουν για να με βγάλουν απ’ τη μέση και να μην κληρονομήσω τον πατέρα μου. Με είχανε καλέσει σε γεύμα με συναδέλφους απ’ την εταιρεία και μας κεράσανε κρασί. Τελικά δεν ήθελα να πιω κρασί, κι ευτυχώς γιατί όλοι οι άλλοι πέθαναν κι εγώ έζησα". Μετά το παραμύθι συνέχισε με καταστάσεις-ροκ. "Έχω ρεκόρ. 12 άτομα μου την πέσανε μια μέρα σε club σε μία ώρα. Οι 4 αφήσανε και τηλέφωνο"

Και οι μούφες δεν σταματήσανε εκεί αλλά συνέχισαν ακόμα και στα πιο απλά πράγματα. Μου κάνει σε κάποια φάση: "Εγώ καμιά φορά όταν έρχομαι Αθήνα δεν παίρνω πολλά λεφτά. Μπορεί να έρθω με 300 ευρώ και να φύγω με 600". Και της λέω "Πως γίνεται αυτό;" Ε να, μου δίνουν κι οι φίλοι μου, μια φορά είχα βρει 100 ευρώ στο δρόμο, μια άλλη είχα ανοίξει ένα ταμπόν κι είχε 100ευρω μέσα και το γύρισα πίσω στην εταιρεία και μου δώσανε 1.000ευρω κτλ."…και γενικά άκουσα διάφορες τέτοιες αρκούδες, που ήταν πραγματικά να τρελαίνεστε να τις ακούτε. Η γκόμενα μου έκοβε παντζάρια για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο κι εγώ δεν είχα πάρει μυρωδιά το παραμικρό. Μυρωδιάς μέχρι τον πάτο δηλαδή.

Βέβαια επειδή την ψυλιάστηκα την δουλειά το έψαξα το θέμα. Μου κάνει σε κάποια φάση "Θα γυρίσω στο Harvard να πάρω το πτυχίο, πετάω το πρωί για Αμερική με 3 ενδιάμεσους σταθμούς, ο 1ος Αγγλία". Ε κι εγώ κοιτάω να δω τι πτήσεις πετούσανε από Κρήτη προς Αμερική με ενδιάμεσους σταθμούς και για εκείνο το πρωί δεν είχε παρά μόνο μία πτήση από και προς Αθήνα. Δηλαδή το κοριτσάκι με δούλευε χοντρά. Επαγγελματίας-μυθομανής! Μετά τις στέλνω μήνυμα, αλλά που να απαντήσει. Block κι από το Facebook.

Άραγε γιατί το κάνουν αυτό οι γκόμενες στον εαυτό τους; Γιατί γίνονται τόσο ρεζίλι; Τι κερδίζουν από το να μαλακίζονται όλη μέρα στο Facebook και να δουλεύουν όποιον τους την πέφτει; Η αντίστοιχα τι κερδίζουν με το να παραμυθιάζουν ακόμα και τον γκόμενό τους για να πουλάνε μούρη; Θα κερδίσουν κάτι; Ρε στ’@@ μας. Αφού κατά βάθος, κυρίως η εμφάνισή σας μας νοιάζει. Άντε λίγο ο χαρακτήρας και για τα υπόλοιπα καρφί δεν μας καίγεται. Γιατί γίνεστε ρόμπες ξεκούμπωτες;

Μάγκες, συμβουλή. Αν δείτε γκόμενα-μυθομανή, κάντε την δουλειά σας και δρόμο. Μέχρι εκεί αξίζουνε. Παρακάτω θα έχουμε θέμα.

Πηγή: http://ksenerotes.blogspot.com

error: