Κάνε κονέ να δεις καλό!

 
 
Ένα κλασικό παράπονο που έχουμε. Τουλάχιστον όσοι τηρούμε τον κανόνα.

Στη ζωή μου έμαθα το εξής. Ότι όποτε πιάνω γκόμενα θα πρέπει να βολεύω και τους φίλους μου. Το θεωρούσα σαν "συναδελφική αλληλεγύη" ρε παιδί μου. Απ’ τη στιγμή που όλες έχουν το μικρόβιο στο μυαλό τους και θέλουν να γνωρίζουν τους γκόμενους από παρέες, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν δηλαδή π.χ. η κοπελιά σου έχει μια ωραία φίλη, θα πρέπει να την "πασάρεις" στο φίλο σου. Θεωρητικά, αν κάνεις το καλό, αυτό θα σου έρθει πίσω. Δηλαδή αν τα παιδιά τα φτιάξουνε κι αύριο χτύπα ξύλο εσύ χωρίσεις, τότε θα έχεις τον φίλο σου να σου κάνει κονέ αντίστοιχα με τις φίλες της κοπελιάς του (ξέχωρα απ’ τον κύκλο της πρώην σου φυσικά). Καλά όλα αυτά; Καλά, μόνο που η θεωρία από την πράξη διαφέρει.

Περίπτωση 1η
Είναι Αγίου Βαλεντίνου και είμαι με ένα φίλο στο Club 22. Απέναντί μας τρία μωρά. Εμένα δεν μου γυαλίζει καμία, ξέχωρα από ένα που το θεωρούσα απλά καλό. Ο φίλος μου δίπλα το θεωρούσε όμως πολύ καλό και δεν σταμάταγε να το καρφώνει. Τους είδα λοιπόν ότι "καρφωνόντουσαν" για αρκετή ώρα, ώσπου ο φίλος μου λέει "Μαλάκα, δεν μπορώ, αυτό απέναντι με κοιτάει τρελά, πες της κάτι". "Και γιατί δεν μιλάς; Πάλι εγώ θα βγάλω το φίδι απ’ την τρύπα;" του απαντάω.

Με τα πολλά επειδή ο φίλος μου θέλει 3 ποτά στη χειρότερη για να πάει να μιλήσει, κάνω το πρώτο βήμα και πάω και της λέω "Sorry που ενοχώ. Να σε ρωτήσω κάτι; Γιορτάζεις απόψε;". Μου λέει "Όχι, γιατί;" "Γιατί ο φίλος μου απέναντι θα ήθελε να σε ρωτήσει αν θέλεις να χορέψετε μαζί ένα blues".

Τελείως ξενέρωτος τρόπος πεσίματος για το 2011, αλλά για το 2003 καλά ήτανε. Τέλος πάντων, πιάνουν την κουβέντα, ανταλλάσσουν τηλέφωνα, την άλλη μέρα βγαίνουν και τα φτιάχνουν. Η γκόμενα όμως έπρεπε να φύγει στο εξωτερικό, να πάει για λίγους μήνες Αγγλία για κάτι σεμινάρια και θα επέστρεφε. Είχανε πει και οι δύο ότι θα περιμένουνε. Μάλιστα η κοπέλα ήτανε παρθένα και ο φίλος μου περίμενε ότι θα γαμήσει μόλις επέστρεφε! Ε τελικά…στα πρώτα τηλέφωνα αυτή το σήκωνε, μετά σταμάτησε να το σηκώνει, ώσπου στο μήνα το σηκώνει…ένας άλλος και λέει "Ρε φίλε μην ξαναπάρεις τηλέφωνο σε αυτό τον αριθμό γιατί θα γίνει χαμός. Κατάλαβες;"

Είναι αυτό που λένε: Και στην Ανταρκτική να την πας την γυναίκα θα βρει να γαμηθεί!
Ε μάλλον η κοπέλα ήθελε να ξεπαρθενιαστεί νωρίτερα. Το φύσαγε και δεν κρύωνε το φιλαράκι. Και μετά όχι τίποτα άλλο, αλλά τα άκουγα κι από πάνω: "Εσύ φταις που μου την γνώρισες". "Γιατί ρε μαλάκα, την ήξερα κι από χθες;" Του απάντησα.

Η ουσία είναι ότι ο συγκεκριμένος φίλος μου πάντοτε κοιτούσε την πάρτη του. Σήμερα είναι παντρεμένος, πηδιέται εδώ και 4 χρόνια παράλληλα με μία άλλη παντρεμένη και στο καπάκι πάντοτε ψάχνει και για τρίτη γκόμενα να γαμήσει. Δηλαδή ότι κινείται εκτελείται! Επί της ουσίας, μας έχει κάνει μόλις ένα κονέ στη ζωή του κι αυτό με…την ξαδέρφη του! Οτιδήποτε άλλο θα το ξεκοκάλιζε άνετα απλά για να γράψει +1 το κοντέρ και να το γλεντήσει, χωρίς να σκεφτεί ότι το φιλαράκι του ψάχνεται.

Περίπτωση 2η
Με αυτό τον γνωστό βγαίναμε αραιά και που για κάνα καφέ. Κυρίως ερχότανε σπίτι μου για να του γράψω τότε κάνα CD για το αυτοκίνητο. Το θέμα είναι ότι 9/10 μόνο για CD μας θυμότανε. Όποτε έβγαινε για καφέ/ποτό/μπουζούκια, πάντοτε ούτε τηλέφωνο. Η αντίστοιχα όταν τον έπαιρνα εγώ να κανονίσουμε κάτι, όλο κάτι άλλο είχε να κάνει. Ήμουνα σαν να λέμε "ο φίλος του CD" (ο μαλάκας δηλαδή).

Σε κάποια φάση ήμουνα σε περίοδο που είχα σχέση, αλλά είχα και μια φίλη ψηλή ξανθιά 1.82 η οποία μου έριχνε κάτι πόντους, άρα για τον συγκεκριμένο φίλο στο 1.90 ήταν μια χαρά. Τον παίρνω τηλ. του λέω πως έχει το σκηνικό κι ότι ήθελα να βγούμε τετράδα να του κάνω κατάσταση…κι αυτός (ξαφνικά) αποφασίζει με χαρά να έρθει να μας βρει. Βγαίνουμε, την γνωρίζει, μέσα στις επόμενες μέρες τα φτιάχνουνε και πάει λέγοντας.

Ε λοιπόν από εκείνη την ημέρα άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Τηλέφωνα δεν σήκωνε, για ποτό δεν ξαναβγήκαμε, ούτε καν ήρθε στα γενέθλια και την γιορτή μου όταν τον κάλεσα. Δηλαδή "τον φτιάξαμε" κι αυτό ήταν το "ευχαριστώ". Από εκεί και πέρα έμαθα ότι αν κάποιος είναι απλά γνωστός, που σε θυμάται όποτε τον συμφέρει, τότε καλύτερα να μην ασχοληθείς καν μαζί του. Για την ιστορία το ζευγαράκι χώρισε μετά από κάνα χρόνο.

Περίπτωση 3η
Με τον συγκεκριμένο τύπο ήμασταν επίσης γνωστοί. Γνωριστήκαμε μέσω δουλειάς και βγαίναμε που και που, αλλά σε γενικές γραμμές σπάνια. Δεν έιχαμε και παρέες με κοινά ενδιαφέροντα ίσως. Μιλάγαμε όμως στο τηλέφωνο σε καθημερινή βάση για θέματα δουλειάς.

Η τότε πρώην μου είχε μία φίλη της γύρω στα 30. Σκέφτηκα λοιπόν ότι επειδή και ο φίλος μου είναι 30άρης κι είχαν ίδιες συνήθειες (π.χ. καπνίζανε και οι δύο, ίδιο υφάκι-μαγκιά κτλ.) είπα να τους κάνω κονέ. Όχι τίποτα άλλο, δεν είχα και φίλο κάτω των 30 τότε άρα δεν είχα και πολλές επιλογές.

Κανονίσαμε τετράδα, τους κάνουμε το κονέ και όλα οκ. Στην αρχή δεν της άρεσε κιόλας, την χάλαγε το παλικάρι. Οπότε, βάζω την δικιά μου να της πει μερικά λόγια να την "ψήσει" (τι άλλο θα κάνουμε ρε πούστη). Ε ψήσε, ψήσε, ψήσε, στο τέλος της άρεσε! (γυναίκες). Τα φτιάξανε και παρά τους τσακωμούς που είχανε αραιά και που, τελικά κατέληξαν να παντρευτούνε.

Να ζήσουνε τα παιδιά…αλλά ρε πούστη, το παιδί απ’ τη μέρα που τα φτιάξανε, πραγματικά από τότε έχω να τον δω. Ούτε καν στο γάμο του δεν με κάλεσε. Σε όλα αυτά δεν υπήρχε κανένας λόγος. Έτσι απλά εξαφανίστηκαν, με δικαιολογία…την "έλλειψη χρόνου"! Η αχαριστία και η μαλακία στον υπέρτατο βαθμό.

Περίπτωση 4η
Εδώ δεν ήταν ακριβώς κονέ, αλλά στο περίπου. Είχαμε πάει διακοπές και μια φίλη από την παρέα είχε βάλει στο μάτι έναν barman κι όλο μας έλεγε γι’ αυτόν πόσο της άρεσε. Επειδή με τον barman μιλάγαμε για μέρες, ήταν κι αυτός γνωστός της παρέας κτλ. σε κάποια φάση που βγήκαμε κι ήταν εκτός βάρδιας, του πετάω το: "Πως την βλέπεις την φίλη μας;" Μου λέει "Καλή, πως και ρωτάς;" Του λέω "Σαν να μου φαίνεται ότι σε γουστάρει. Σου προτείνω να χωθείς και θα με θυμηθείς".

Για να μην τα πολυλογώ, τα παιδιά τα φτιάξανε, είναι μέχρι σήμερα μαζί και το πάνε για σοβαρό. Απλά σε αυτή την περίπτωση, η φίλη μου επίσης εξαφανίστηκε και τώρα βγαίνει μόνο με τον γκόμενο. Θα μου πεις εδώ είναι άλλη περίπτωση. Δηλαδή ο τύπος "δεν με πάει" απλά, γι’ αυτό και έχουμε ξεκόψει από παρέα. Αλλά όπως και να χει κι αυτό καταγράφεται στα πρακτικά.

Περίπτωση 5η (ο μαλάκας)
Εδώ έχουμε το εξής απίστευτο φαινόμενο! Έχω κάνει σε ένα φίλο ίσα με 15 κονέ (έχω χάσει το μέτρημα!), με εμφανίσιμες κοπέλες. Το παλικάρι είναι ψωνάκι Βορείων Προαστείων και δεν του κάνανε λέει "κλικ" οι περισσότερες. Με μία φασώθηκε, με μια άλλη πήδηξε και ως εκεί.

Η μαλακία όμως είναι ότι ενώ τον ξέρω από 10 χρονών, ούτε μια φορά δεν έχει φέρει κάποια στην παρέα, έτσι για το γαμώτο! Θα μου πεις, ελεύθερος κι αυτός, ελεύθερος κι εγώ, άρα δικαιολογείται να κοιτάει την πάρτη του. Αλλά βρε μαλάκα, δεν σου λέω να φέρεις γκόμενα που σου αρέσει. Φέρε έστω μια φίλη σου. Φέρε ένα μπάζο, μια φίλη πρώην σου που δεν παίζει κάτι. Φέρε ότι να ‘ναι να δικαιολογήσεις ότι δεν είσαι μαλάκας! Είναι δυνατόν όποτε βγαίνουμε να σκας μύτη πάντοτε μόνος σου; Δηλαδή εδώ μιλάμε για rock καταστάσεις!

Τα συμπέρασματα είναι απλά:
– Πρώτον, ποτέ μην ξεχνάτε την φάση που ήσασταν μόνοι σας και κοιτάξτε να βοηθάτε και τους ελεύθερους φίλους σας.
– Δεύτερον, αν κάποιος φίλος/φίλη σας βοηθήσει, μην ξεκόψετε μαζί του. Να θυμάστε ότι του χρωστάτε κάτι, είτε σας βοήθησε εσκεμμένα, είτε κατά λάθος.
– Τρίτον, το ρητό είναι απλό και παίζουμε με τους κανόνες: "Γνωριμία μέσω παρέας θέλουνε; Γνωριμία μέσω παρέας θα έχουνε". Τα ξέρετε τώρα, μην τα ξαναλέω και γίνομαι κουραστικός.

Πηγή: ksenerotes.blogspot.com

error: